­

joep krijnen

Joep Krijnen

TV-regisseur Joep Krijnen

tot 1980

Hij maakte deel uit van diverse popgroepen en was tekstschrijver, zanger en drummer. De bands speelden in het landelijke clubcircuit en in Duitsland. Zij maakten voornamelijk symfonische rockmuziek. Later schreef hij als een van de eersten Nederlandstalige popmuziek.

cv001

1980-1985

In 1980 begon hij als video-editor bij de Cinevideogroep in Almere. In die tijd werkte hij samen met verschillende regisseurs en maakte kennis met opvattingen en visies over het vak van programmamaken. Het was ook een periode waarin hij steeds meer ideeën kon toetsen aan de inzichten van programmamakers waarmee hij samenwerkte. Zo ontstond geleidelijk aan het moment dat hij besloot om zichzelf in de richting van televisieregie en vormgeving te bekwamen.

cv002

1985-1990

In 1985 vestigde hij zich als zelfstandig programmamaker/ regisseur. Daarnaast werd hij tot 1990 nog steeds veel gevraagd om commercials te monteren.
Sindsdien heeft hij een groot aantal producties geregisseerd en vormgegeven. Zowel op één- als op multi-cameragebied.

cv003

vanaf 1990

Zijn professionele interesse is breed, hoewel er in zijn werk steeds meer accent komt te liggen op programma's van informatieve en culturele aard.
Deze website geeft daarvan een indruk,
een greep uit diverse projecten van de afgelopen dertig jaar ....

cv004

© 1990 - 2024 Two Tone bv

­